Boon Citroenboon
Artikelnummer: | 233.05 |
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Biologisch
Een droge stamboon met een uitstekende smaak en citroengele dik-ovale of eironde zaden. Typisch voor de Citroenboon is ook de blauwgrijze corona; een ring om de navel.
Citroenbonen werden van ouds in Noord Holland geteeld, maar ook wel rond Amersfoort en in Limburg.
Deze droogboon is zeer smakelijk en romig. Het is een boon die na koken op de witte boon lijkt, maar is iets steviger van structuur is. Zeer geschikt als soepboon.
Droogbonen kunnen gelegd worden tot half juni. Als je het hele jaar rond wilt eten zijn droogbonen een leuke toevoeging in je moestuin. Droog bonen oogst je pas als de peul verkleurt naar bruin en geel en de planten gaan verdorren. Dit is vanaf begin september tot half oktober. Je oogst bij droog weer.
Voor de Zaderij vermeerderd door Maarten Berris van de Witte Raaf.